Här kommer en fin rätt som inspirerats av ett av de otaliga besök vi gjort på den trevliga restaurangen Mrs Brown i Malmö. Det är en fisksoppa på tomatbas med smak av fänkål.

Fisksoppa

Ingredienser
500 gram tomater med ordentligt med smak
Socker
Salt
1 fänkål
400 gram torskrygg
3 salladslökar
3 dl grönsaksfond, egen helst
5 dl skaldjursfond, egen helst
6 små färska potatisar
2 dl grädde

Gör följande
Mixa tomaterna och sila dom så kärnor och skal tas bort. Smaksätt med salt och socker.

Hyvla fänkålen på en mandolin så den blir riktigt tunn, sätt åt sidan
Skiva salladslöken, sätt åt sidan.
Skala och koka potatisen och skiva den, sätt åt sidan.
Tärna fisken i 3 centimeters kuber, sätt åt sidan.

Blanda tomatsås, grönsaksfond, grädde och skaldjursfond. Lägg i fisken samt 3/4 delar av fänkålen, värm fisken så den är nästan klar och tillsätt tillslut löken.

Värm tallrikarna i förväg. Lägg potatisen i botten och häll soppa därpå. Dekorera med lite rå fänkål samt en dillkvist.

Att dricka till
Gärna ett vitt vin från Rhone.