Gott med ytterligare en pilgrimsmussla. Denna gång med smak av Provence.

Pilgrimsmussla

4 personer

Ingredienser
8 bruna champinjoner
1 knippe persilja
8 vitlöksklyftor
4 salladslökar
12 pilgrimsmusslor
Salt
Svartpeppar
4 msk mortlad torkad trattkantarell, kan uteslutas i brist på svamp.
4 msk rivebröd
2 schalottenlökar
Smör
Olja

Gör följande
Skiva champinjonerna, hacka schalottenlöken samt persiljan, skiva salladslöken, skala vitlöken (så du kan pressa i den vid tillagningen) och mortla svampen. Dela musslorna i 4 delar. Värm en stekpanna till ganska hög temperatur och tillsätt smör samt olja. Lägg i champinjonerna, schalottenlöken, musslorna, salladslöken och  pressa vitlöken. Avsluta med den mortlade svampen, rivet bröd och persilja. Servera genast.

Att dricka till
Vitt från Rhone.