Finbesök i lördags och eftersom favoriten torskrygg med brynt smör var önskat, fick det bli en variant på den. Vi kan kalla det gräddinkokt torsk med just brynt smör.

TorskryggIngredienser
400 gram Torskrygg
0,5 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk fiskfond
1 knippe dill
4 vårlökar
15-20 skogschampinjoner
Salt
Svartpeppar
Ärtskott
50 gram smör

Gör följande
Dela filén i två portionsbitar. Salta, peppra och strö över hackad dill. Skiva löken och skär svampen i små kuber. Lägg lök och svamp runt/på fisken. Fyll upp med grädde och vin. Kör i ugn tills innertemperaturen på torsken är 55-60 grader.
Bryn smöret (se tidigare recept)

Servera enligt bild med ett par nypor ärtskott.

Att dricka till
Omaka Springs Sauvignon Blanc (nr 6441)