Torskrygg med dillgrädde och brynt smör
Finbesök i lördags och eftersom favoriten torskrygg med brynt smör var önskat, fick det bli en variant på den. Vi kan kalla det gräddinkokt torsk med just brynt smör.
Ingredienser
400 gram Torskrygg
0,5 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk fiskfond
1 knippe dill
4 vårlökar
15-20 skogschampinjoner
Salt
Svartpeppar
Ärtskott
50 gram smör
Gör följande
Dela filén i två portionsbitar. Salta, peppra och strö över hackad dill. Skiva löken och skär svampen i små kuber. Lägg lök och svamp runt/på fisken. Fyll upp med grädde och vin. Kör i ugn tills innertemperaturen på torsken är 55-60 grader.
Bryn smöret (se tidigare recept)
Servera enligt bild med ett par nypor ärtskott.
Att dricka till
Omaka Springs Sauvignon Blanc (nr 6441)
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2013/02/06 klockan 02:36, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Så snyggt, så gott
Odlar du ärtskotten själv Adam?
ungefär 7 år sedan
Tackar Christer,
Det är lite lathet på den fronten, men lovar att öka tempot snart igen