Gott med panerad gös med smak av anjovis. Det hela serveras med skogssvamp och ett par heta potatisar.

Panerad gös

4 personer

Ingredienser
500 gram gösfilé
8 potatisar, Amendine
16 skogschampinjoner
150 gram smör
6 anjovisfiléer, lite spad
Panko efter behov, asiatisk panering
Vetemjöl, efter behov
1-2 ägg
Salt
Vitpeppar
Salvia

Instruktioner
Byxa gösen och dela den i fina bitar. Rör samman salt och peppar med mjölet. Mjöla fisken och lägg den så att bitarna ligger fritt från varandra.
Vispa ägget så gula och vitan går samman samt häll upp panko. Sätt åt sidan tills fisken ska stekas.

Koka potatisen med skal.

Kvarta champinjonerna och stek i smör. Salta och peppra. Håll varm.

Värm smöret precis så det börjar smälta. Vispa ner den mosade anjovisen så att den blandar sig med smöret. Ställ svalt.

Ta den mjölade fisken och vänd den i ägget och därefter i pankon. Stek fisken på relativt låg värme i smör.

Skala de kokta potatisarna, värm svampen vid behov och lägg upp som på bilden.

Att dricka till
Gärna en Pinot Gris från Alsace till.