En riktig favorit som ger mersmak. Riktigt fin kalvlever är något som helt klart bör testas.

Kalvlever med svamp och gräddsås

Ingredienser
4 skivor kalvlever av god kvalitet
2-3 dl grädde
Vetemjöl till panering
Salt
Svartpeppar
10 bruna champinjoner
6 skivor parma skinka
Socker att balansera smaken med
1-2 msk koncentrerad kalvfond

I pannan

Gör följande
Börja med att salta och peppra levern. Panera den i mjölet och slå av överblivet mjöl. Stek i smör. Ta upp levern och håll den varm, tillsätt grädde, socker och kalvfond efter smak, i pannan. Salta och peppra ytterligare vid behov.

Stek tärnad svamp i smör under tiden. Tillsätt fint skivad parmaskinka. Blanda ner skinkan och svampen i gräddsåsen.

Servera med potatismos och råröda lingon. Dekorera med finskuren persilja.

Att dricka till
Gärna en Cotes du Rhone.