En fantastiskt trevlig söndags middag på kanin. Ett intressant kött med rejäl struktur utan att vara något som helst segt. Helt klart värt att testa.

Kanin med plommon

Ingredienser
4 kaninlår
12 plommon
8 skivor pancetta
timjan efter behov
1 dl Vielle Prune, fransk plommonsprit
2-3 dl grädde
2 dl rött vin från Rhone
kycklingfond
1 morot
1 selleristjälk
2 vitlöksklyftor
1 stor schalottenlök
salt
peppar
redning, maizena

Flamberad kanin

Instruktioner
Bena ur låren och spara benen. Mosa ett eller två plommon per lår och fyll låret med moset. Lägg i en timjanskvist samt salta och peppra. Bind samman låret med pancetta runt omkring.
Stek i smör. Flambera sedan i spriten. Kör klart i ugn (150 grader, tills innertemperaturen är 75 grader)

Under tiden så steks lök, morotsbitar, selleri och vitlök i smör tillsammans med benen. Häll över vinet och låt koka i cirka 30 minuter. Sila och tillsätt grädde och fond. Koka till såsen blir lagom koncentrerad. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pressad potatis och broccoli.

Att dricka till
Ett gott vin från Rhone. Guigal till exempel.