Efter att ha haft föräldrarna på helgbesök, fanns det en hel del intressant lämnat i kylen. Eftersom jag inte var jättepigg slängde jag ihop en enkel söndagslunch av ingredienserna; dragon, kalvkotlett och sparrispotatis.

Kalv med brynt bearnaise

2 personer

Ingredienser
2 x 200 gram kalvkotlett
10 sparrispotatis
Olivolja
3 kvistar dragon
1 äggula
100 gram smör
2 scharlottenlökar
1 persiljekvist
1 msk vitvinsvinäger
Svartpeppar
Salt

Kalvkotlett med bearnaise

Instruktioner
Dela potatisarna i klyftor och lägg på en plåt. Vänd i olivolja, salt och peppar. Ställ in i cirka 200 grader tills gyllenbruna.

 

Fräs hackad lök lätt i smör. TIllsätt några svartpepparkorn, persilja, en kvist dragon och vinäger. Koka nästan torrt, tillsätt lite vatten och sila bort ingredienserna. Ställ koket åt sidan.
Bryn smöret.
Vispa ihop kokvätskan med en äggula i en kastrull. Sätt på låg värme/i vattenbad och vispa långsamt ner smöret emedan såsen tjocknar. Hacka ner bladen av en kvist dragon samt smaka av med salt och peppar.

Stek köttet i smör tills det uppnått önskad färdighet.

Klart!

Servera enligt bild med en bit dragonkvist.