En krämig risotto som går att göra helvegetarisk om så önskas.

Ärtrisotto

Ingredienser
2 dl Carnaroliris
1 schlottenlök
2 dl gröna ärtor
1 dl vitt torrt vin
15 sockerärtor, platta
15 sugarsnaps, lite bulliga
75 gram smör
2 dl riven parmesanost
6-8 dl kycklingbuljong/grönsaksbuljong
1,5 dl hackad mynta
ärtskott till dekoration

Olivolja eller crème fraiche till dekoration och smaksättare

Gör följande
Skala och hacka löken. Stek i smör. Tillsätt riset och låt det steka med på låg värme i 3 minuter. Tillsätt vinet och därefter buljong (lite i taget). Låt det koka in.
Under tiden kokas sugarsnaps och sockerärtor i cirka en minut. Kyl dem i kallt vatten. Låt de frysta ärtorna tina eller häll varmt vatten på.
Hacka mynta och ställ åt sidan.
När riset börjar bli al dente, tillsätts smör och riven ost. Rrör om, tillsätt ärtorna, sockerärtor och sugarsnaps. Avsluta med myntan.
Dekorera med ärtskott och crème fraiche och/eller olivolja.

Att dricka till
En Chardonnay från Vicar´s Choice. Lite ek passar bra till myntan.