Cocotte med ägg, crème fraiche och löjrom från Kalix
En smidig och enkel förrätt som triggar flera av dina känsligaste smaklökar.
4 personer
Ingredienser
2,5 dl crème fraiche
Salt
Svartpeppar
Muskot
4 stora ägg
20 fina färska räkor
Dill
4 msk Kalixlöjrom
Gör så här
Blanda crème fraiche med salt, hackad dill, svartpeppar och muskot. Lägg lite av krämen i botten av en cocotte. Knäck ett ägg i och toppa med mer kräm. För mer smak blanda i färsk getost.
Sätt i ett vattenbad 180 gradig ugn med uppkokt vatten runt. Tid cirka 20 minuter.
Servera med räkor, dill och löjrom.
Att dricka till
En mild Chablis.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/03/05 klockan 06:24, och ligger i kategorin Mat, Skaldjur. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Vad gott det ser ut!