Pissaladière
En fantastisk liten rätt med mycket smak och härlig sälta.
Ingredienser
Ett sjok smördeg
8 gula lökar
1 burk hummer anjovis
Svarta oliver
Socker
1 tsk timjan
Spad från anjovisen
Instruktioner
Kavla ut smördegen så den täcker en plåt, sätt åt sidan.
Skala löken och skiva den tunt. Stek i olivolja tillsammans med lite socker och timjan på låg värme.
Löken ska ha en krämig konsistens när den är klar. Bred ut löken på smördegen. Lägg på och gör ett rutmönster med anjovis. Sätt en svart oliv i mitten av varje ruta.
Kör i ugn 225 grader.
Att dricka till
Serveras med ett glas rose från Provence.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/03/11 klockan 06:12, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Pissaladière är fantastiskt gott! Å snyggt foto!
ungefär 7 år sedan
Ser smaskigt ut