Förrätt på svamp när den är som godast och enklast. Lätt att förbereda till många samt alltid uppskattad.

Gratinerad portabella

4 personer

Ingredienser
4 fina svampar, Portabella
1/2 bytta ricotta
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
timjan
olivolja
svamparnas fötter, finhackas
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök

Intsruktioner
Bryt av foten från svampen och hacka den. Finhacka lök, vitlök och stek i lite olja på låg värme tills det har gått samman.
Rör samman ricotta, riven parmesan, plockad timjan från 5 kvistar, löken och den hackade svampen. Salta och peppra.
Fyll svamparna med röran och kör i ugn (200 grader) tills ytan fått vacker färg och svampen har gräddats.
Dekorera med olja och timjan.

 

Att dricka
Casal di Serra Classico Superiore (nr 12419)