Om en vecka börjar påskhelgen och ett givet kött att servera under denna högtid är just lamm. Så varför inte bjuda på just lammrostbiff denna påskafton. En matig och god huvudrätt eller rejäl påsklunch.

Lammrostbiff

Lamm
600 gram lammrostbiff
smör till stekning
salt
svartpeppar

Risotto
40 pärltomater, delas och torkas i ugn 150 grader i cirka två timmar.
1,5 – 2 dl Carnaroliris
1 stor bananschalottenlök
cirka 500 ml kyckling eller ljus kalvfond eller lite av varje
ev 1 dl vitt vin
2-3 dl riven parmesanost
50 gram smör
de torkade tomaterna

Svampsuffle
15 -20 bruna champinjoner beroende av storlek
1 liten gul lök
3 klyftor vitlök
smör
1 dl crème fraiche
1-2 ägg

Lammet
Krydda och stek rostbiffen på samtliga sidor. Sätt in i ugn 170 grader. Kör tills köttet är 53 grader. Ta ut köttet och svep in det i aluminiumfolie och låt vila i 10 minuter.

Sufflén
Hacka lök och vitlök samt stek i smör. Tillsätt skivad svamp och fortsätt på låg värme till svampen är genomstekt. Tillsätt crème fraiche och värm blandningen.
Smöra fyra formar.
Mixa svampen med de två äggen och fyll de smörade formarna. Sätt in formarna tillsammans med köttet.

Under tiden som köttet och sufflen är i ugnen så anrättar du risotton.

Risotton
Skala och hacka löken. Stek i smör. Tillsätt riset och späd i omgångar med varm buljong. Rör om. Fortsätt tills riset börjar bli al dente (risotton ska vara krämig). Tillsätt den rivna osten och smöret. Rör om och sätt åt sidan med lock i fem minuter. Rör ner de torkade tomaterna.
Servera. Ta fram köttet och skär upp, slå ur ”sufflen” servera som på bilden med en kvist timjan.

Att dricka till
En god italienare, ifrån Toscana.