Här kommer ytterligare en god lammrätt.

Lammytterfilé


Lamm

400 gram lammytterfilé
Salt
Svartpeppar
Smör

Sås
1 gul lök finhackad
1 morot finhackad
1 selleristjälk finhackad
30 gram smör
30 gram mjöl
500 ml kalvfond
1 msk tomatpuré
175 ml vitt vin
1 bouquet garna ( timjan, persilja, lagerblad )
10 st svartpepparkorn
3 piripiri krossade
Cayennepeppar

Gör så här
Stek lök, morot och selleri i smör tillsätt bouqueten samt pepparn, stek i några minuter. Tillsätt kalvfonden, tomatpurén, pirpiri och vinet. Låt koka i cirka 15 minuter.
Sila skyn och red den med en mjöl/smörblandning. Smaka av med salt, peppar och cayenne.

Under tiden såsen kokar, fixar du ett gott mos.

Servera som på bilden med lite ärtor.

Att dricka till
Gärna ett bra vin från Guigal, Cotes du Rhone.