Oxfilé med jordärtskocksmos och svampsås
Lördagskvällen närmar sig och ytterligare en god helglunch ligger i magen. Efter en tur på torget kom jag hem med bland annat potatis, jordärtskockor, persilja, färsklök och en bit oxfilé. Det är riktigt roligt att se hur mycket av vårens grönsaker som börjar dyka upp på torget, allt ifrån bondbönor till jordgubbar.
4 personer
Kött
800 gram oxfilé
Smör
Salt
Svartpeppar
Mos
4 stora jordärtskockor
8 potatisar
1 dl vispgrädde
Smör
Salt
Sås
12 champinjoner
1 färsklök
2 dl vispgrädde
Kalvfond
Dijonsenap
Svartpeppar
Slätbladig persilja
Mos
Skala potatis och skockor. Koka tills ordentligt mjuka och mosa sedan noggrant. Vispa i smör och grädde samt smaka av med salt.
Kött och sås
Smält en rejäl klick smör i pannan. Salta köttet och stek en ordentlig yta på köttet. Släng nu i skivad lök och tärnad svamp. Bryn lätt. Häll på grädde och klicka i senap efter smak. Smaka av med fond och peppra sås och kött. Låt sjuda tills köttet är enligt önskemål.
Hacka persilja och servera enligt bild.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2013/04/06 klockan 03:28, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Vilka färger, vilket kött och vilken bild
Så snyggt Adam.
ungefär 7 år sedan
Smakade smaskens kan jag tänka.
ungefär 7 år sedan
Får tacka så mycket för det Christer