Skreirygg med jordärtskockspuré, svamp och färskpotatis
En fantastiskt god fisk som serverades under påskdagen i Jönköping. Torsk, jordärtskocka och svamp i en härlig blandning samt son med respektive på besök. Bra mat i trevligt sällskap med andra ord.
4 personer
Ingredienser
600-800 gram torkrygg ( Skrei )
250 + 250 gram jordärtskocka
500 gram potatis
300 gram sheetakesvamp
Salt
Peppar
Grädde
Smör
Instruktioner
Börja med att köra 250 gram renskrubbade jorgärtskockor i ugn (180 grader i cirka 20 minuter).
Koka potatis och övriga skalade jordärtskockor. När potatis är klar, sätt åt sidan. Mixa jordärtskockorna med lite grädde och fiskfond. Purén får inte blir för lös.
Dela svampen och stek i smör, salt och peppar.
Dela fisken och stek den i smör samt salta och peppra. Låt den gå klart i ugnen (150 grader, innertemperatur cirka 50 grader).
Lägg upp som på bilden med delade jordärtskockor från ugnen och dekorera med timjan.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/04/10 klockan 10:14, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 6 år sedan
Vad gott det va, far