Whiskeysås och vårprimörer till entrecôte
För att variera helgens kötttillbehör drog jag i en skvätt whiskey i pannan och vispade till en både god och smakrik sås. De övriga tillbehören bestod av morötter och riktigt fina bondbönor.
Ingrediernser
2 x 200 gram entrecôte
30 bondbönor (6-7 hela skidor)
4-6 morötter
1 dl rökig whiskey
2 dl vispgrädde
Kalvfond
Salt
Svartpeppar
Smör
Gör så här
Skala morötter och bondbönor. Kokas 5 minuter i vatten och ”slungas” sedan i en klicksmör. Tajma tillganingen med serveringen.
Stek köttet i smör samt salta och peppra. När du ftt en bra yta på köttet, häller du på whiskey och låter det koka ihop snabbt. Häll på grädde och smaka av med fond och eventuellt lite peppar.
Lägg upp enligt bild och servera.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2013/04/13 klockan 05:37, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 8 år sedan
Detta ser gott ut.