För att variera helgens kötttillbehör drog jag i en skvätt whiskey i pannan och vispade till en både god och smakrik sås. De övriga tillbehören bestod av morötter och riktigt fina bondbönor.

Entrecôte2 personer

Ingrediernser
2 x 200 gram entrecôte
30 bondbönor (6-7 hela skidor)
4-6 morötter
1 dl rökig whiskey
2 dl vispgrädde
Kalvfond
Salt
Svartpeppar
Smör

Rökig whiskey

Gör så här
Skala morötter och bondbönor. Kokas 5 minuter i vatten och ”slungas” sedan i en klicksmör. Tajma tillganingen med serveringen.

Stek köttet i smör samt salta och peppra. När du ftt en bra yta på köttet, häller du på whiskey och låter det koka ihop snabbt. Häll på grädde och smaka av med fond och eventuellt lite peppar.

Lägg upp enligt bild och servera.

Bondbönor