En enkel söndagslunch, som fick avnjutas på årets första riktigt soliga vårdag. Efter att whiskeysåsen blev lyckad senast jag fixade lite mat, var det nu dags att prova en smakrik mörk rom som såsbas. Ännu en gång blev det jordärtskockor som fick stå som tillbehör.

Persiljebiff

2 personer

Biffar
500 gram blandfärs
0,5 dl vispgrädde
1 ägg
1 knippe persilja
Svartpeppar
Salt
Smör

Mos
2 stora jordärtskockor
4 potatisar
0,5 dl vispgrädde
1 msk smör
Salt

Sås
1 dl mörk rom
2 dl vispgrädde
1-2 tsk dijonsenap
Kalvfond
Soya
Smör/mjölredning (vid behov)

Rom i pannan

Gör följande
Skala potatis och skockor. Koka tills färdigt och vispa sedan sönder tillsammans grädde och smör. Smaka av med salt .

Blanda färs, grädde, ägg, salt och peppar. Hacka persilja och tillsätt i smeten (efter smak). Provstek lite av smeten och smaka av. Forma biffar och stek i smör.

När biffarna fått ordentligt med färg, hälls rom i pannan. Låt sjuda i någon minut. Tillsätt grädde, senap och vid behov redning. Smaka av med fond och soya.

Hacka lite persilja, lägg upp och servera enligt bild.