Finbesök och ännu en lördagsmiddag förbi. Denna gång serverades en soppa till förrätt. Blomkål, lufttorkad skinka, sparris och lite persilja, fick bli de tongivande ingredienserna.

Blomkålssoppa

4 personer

Ingredienser
1 blomkålshuvud
1-2 dl vitt vin
1-2 dl vispgrädde
Vatten
Kycklingfond
16 gröna sparrisar
Persilja
4 msk creme fraiche
Olivolja
4 skivor lufttorkad skinka

Soppa på blomkål

Instruktioner
Börja med att dela blomkålen i små buketter och koka i vin, vatten och lite fond, tills rejält mjuka. Mixa med mixerstav tills lent. Tillsätt grädde och smaka av med fond och peppar. Koka upp.

Stek skinka tills krispig. Bränn även till sparrisarna lite lätt i pannan. Lått allt sammans rinna av på lite hushållspapper.

Häll upp soppan, klicka i creme fraiche, lägg i sparris, strö över persilja och sätt i en skinkskiva.

Klart!