Blomkålssoppa med sparris och skinka
Finbesök och ännu en lördagsmiddag förbi. Denna gång serverades en soppa till förrätt. Blomkål, lufttorkad skinka, sparris och lite persilja, fick bli de tongivande ingredienserna.
4 personer
Ingredienser
1 blomkålshuvud
1-2 dl vitt vin
1-2 dl vispgrädde
Vatten
Kycklingfond
16 gröna sparrisar
Persilja
4 msk creme fraiche
Olivolja
4 skivor lufttorkad skinka
Instruktioner
Börja med att dela blomkålen i små buketter och koka i vin, vatten och lite fond, tills rejält mjuka. Mixa med mixerstav tills lent. Tillsätt grädde och smaka av med fond och peppar. Koka upp.
Stek skinka tills krispig. Bränn även till sparrisarna lite lätt i pannan. Lått allt sammans rinna av på lite hushållspapper.
Häll upp soppan, klicka i creme fraiche, lägg i sparris, strö över persilja och sätt i en skinkskiva.
Klart!
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2013/04/22 klockan 01:55, och ligger i kategorin Mat, Soppa, Vegetariskt. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Ser gott ut.