Idag är det premiär. De tre våningarna i Hornhuset slår upp portarna till ett välbehövligt tillskott vid Hornstull, Stockholm.

Här kan du njuta av vacker utsikt; både utomhus och inomhus med vy över vattnet, god dryck, mat och trevlig
service.

– Tanken är att det ska vara familjärt, gott, samt att du kan titta på fotbollsmatcher som sänds på våra skärmar om du vill, säger Jesper Hussfelt som har varit med och utformat Trattorian Enzo’s koncept på våning tre.
– Jag och Jeppe (Jesper Ahlbom, ägare till Hornhuset reds. Anm.)tyckte att det saknades en riktigt bra krog, med det där alldeles extra, dit man också kan komma och titta på fotboll. Vi ser det som en bonus! Jag har själv bott och rest en hel del utomlands och vi har båda inspirerats mycket av Italien, därav de Napolitanska pizzorna och antipasti.
Pizzorna bakas i öppet kök där du kan se alla hela förloppet från deg till färdig pizza att bara stoppa i munnen. Hela husets vita och röda vin är italienska och du hittar också klassiskt italiensk öl som Birra Moretti.

På våning två, Hornhusets Krog, ger en känsla av ”fine dining” med god och glad service i en öppen ljus lokal inredd med enkla trämöbler. Fokus ligger på södra Europa både vad det gäller mat och dryck. Vinlistan innehåller klassiker som Angelo Gaja, Sassicaia, Masi, Marcel Deiss, E Guigal, och Rollan de By. Menyn bjuder på så inbjudande saker som kryddig Merquez och krispig grissida Provençale.
Petter Viding, kökschef för hela Hornhuset berättar att tanken är att servera ”mellanrätter”.
-Kanske att man som gäst äter mellan 2-3 stycken och självklart ska man kunna beställa in många mellanrätter om man är fler och dela! säger han.
Vi blir bjudna på en friterad kycklingboll smaksatt med paprika med en underbar majonnäsbaserad sås smaksatt med gräslök. Perfekt syra mot kycklingen!

Hornhusets Torg ligger på första våningen. Här kan du beställa enklare smårätter till det du vill dricka och känslan är mer barhäng men det finns självklart bord om du vill slå dig ner.
Här finns också ett rôtisserie där du till exempel kan köpa med dig en nygrillad kyckling hem.

 

Hornstull har fått en god och ny krog lagom till våren!