En liten fortsättning på min curryvecka. Denna gång ytterligare en variant på Chicken 65, favoriten ifrån Indien. Rätten kompletterades vid detta tillfälle med kokosmjölk och lime.

Kabab masala i kokosmjölk

Ingredienser
4 kycklinglår (4 x 300 gram)
50-75 gram kabab masala (65 masala)
2 msk risvinäger
1 burk ekologisk kokosmjölk (4 dl)
Rapsolja
Kycklingfond

1 lime
1 knippe ärtskott
Basmatiris 

Chicken 65 med korianderyoghurt

Instruktioner
Blanda currypulver, vinäger och gnid in kycklingen med smeten. Låt dra 1-2 timmar.

Värm oljan i en traktörpanna. När oljan är het steker du kycklingen på varje sida. När ytan fått odentligt med färg sänks temperaturen på plattan och kokosmjölken hälss på. Låt sjuda i 5-10 minuter. Kontrollera köttet vid benet innan du tar upp kycklingen.
Smaka av såsen med fond och lite lime saft.

Servera enligt bild med ärtskott och ris.