Chicken 65 med kokossås
En liten fortsättning på min curryvecka. Denna gång ytterligare en variant på Chicken 65, favoriten ifrån Indien. Rätten kompletterades vid detta tillfälle med kokosmjölk och lime.
Ingredienser
4 kycklinglår (4 x 300 gram)
50-75 gram kabab masala (65 masala)
2 msk risvinäger
1 burk ekologisk kokosmjölk (4 dl)
Rapsolja
Kycklingfond
1 lime
1 knippe ärtskott
Basmatiris
Instruktioner
Blanda currypulver, vinäger och gnid in kycklingen med smeten. Låt dra 1-2 timmar.
Värm oljan i en traktörpanna. När oljan är het steker du kycklingen på varje sida. När ytan fått odentligt med färg sänks temperaturen på plattan och kokosmjölken hälss på. Låt sjuda i 5-10 minuter. Kontrollera köttet vid benet innan du tar upp kycklingen.
Smaka av såsen med fond och lite lime saft.
Servera enligt bild med ärtskott och ris.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2013/05/06 klockan 06:13, och ligger i kategorin Fågel, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Ser ut som ännu en trevlig rätt