I tisdags inhandlade jag ett gäng rejäla kycklinglår och bestämde mig samtidigt för göra en version av en gammal indisk favorit. Eftersom rätten har lite styrka, kompletterade jag med en sval yoghurt med smak av koriander.

Kabab Masala

4 personer

Ingredienser
4 kycklinglår (4 x 300 gram)
50-75 gram kabab masala (65 masala)
2 msk vitvinsvinäger
Rapsolja

4 dl naturell yoghurt
1 kruka koriander
1 knippe ärtskott
Basmatiris

Chicken 65 med koriander yoghurt

Instruktioner
Blanda masala med vinäger. Gnugga in kycklingen och lägg att ”marinera” i blandningen 1-2 timmar.

Värm oljan i en traktörpanna (se till att oljan går 1-2 cm upp på kanten). När oljan är het steker/friterar du kycklingen på varje sida. När ytan fått odentligt med färg flyttas kycklingen över till en ugnssäkerform och ställer in i ugnen. Kör i 180 grader i cirka 25 minuter. Kontrollera köttet vid benet innan du tar ut kycklingen ur ugnen.

Hacka koriander grovt och banda med yoghurt.

Koka riset, skölj ärtkotten och servera enligt bild.