Kalvtartar är råbiff när den bäst. Denna gång med smaker av krasse och tomat.
Kalvtartar
4 personer
Ingredienser
Örtsås
2 gröna tomater
100 gram färsk spenat
1 vitlöksklyfta
3-4 dl olivolja
1 ask kryddkrasse
1 kruka basilika
salt
4oo gram kalvfilé eller innanlår
Salt
Svartpeppar
2 skivor levainbröd, tärnat
2 msk vit god vinäger
Smör till stekning
Råbiff på kalv
Såsen
Kärna ur tomater och skär dem grovt. Tillsätt spenat, pressad vitlök, krasse, basilika och olja. Kör med mixer. Smaka av med lite salt.
Köttet
Mal köttet i en kvarn.
Krutongerna
Stek det tärnade brödet tills det är knaprigt. Tillsätt vinäger och stek ytterligare så brödet blir knaprigt.
Pensla en tallrik med örtsåsen lägg en fjärdedel av köttet på tallriken, salta och peppra, dekorera med ätliga blommor och salvia.
Strö över krutongerna.
Att dricka till
Vi hade förmånen av att dricka ett vin från Saumur, årgång 1995, av druvan Cabernet Franc.