Skogschampinjoner med mos
Enkelt och gott med champinjon och potatis med smak av timjan.
Ingredienser
12 champinjoner
1 vitlöksklyfta smör
5 mandel potatisar
1 äggula
Timjan, repad
2 msk olivolja
3 msk rivebröd
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Bryt av foten på champinjonen. Lägg hyvlad vitlök i bottnen, en till två skivor, lite hyvlat smör därpå så det täcker hålet. Kör i ugn (170 grader) till svampen börjar bli anrättad.
Koka potatisen. Skala, mosa, tillsätt olivolja, timjan, och äggulan samt salt och svartpeppar.
Fyll champinjonerna med moset och strö rivet bröd på. Grilla i ugnen tills moset får en gyllene färg.
Att dricka
Drick en blek rosé till. till exempel Collavery.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/05/21 klockan 06:35, och ligger i kategorin Mat, Vegetariskt. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Prova gärna denna enkla rätt med lite rosé.