ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
Fyra stora pizzor 25 gram jäst 5 dl vatten ca 10 dl mjöl (dosera lite i taget) 1 tsk salt Smula jästen i en degbunke. Lös upp den i det ljumma vattnet (37 C). Bearbeta i mjöl lite i taget tillsammans med saltet. Använd gärna en bakmaskin. Degen ska vara smidig och släpa något från…
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
1 kruka persilja 1/2 kruka Basilika 1/2 kruka koriander vitpeppar salt 1 dl Panko eller skorpmjöl Hacka kryddorna och kör i mixer till grynig konsistens Olja en form och lägg i fisken i fyra lagom bitar, täck med kryddmixen, sätt åt sidan. Dela den färska potatisen i kvartar och lägg den i en form, tärna…
ungefär 8 år sedan - 1 kommentar
Milda goda smaker av fisk, skaldjur och potatis. 4 personer Fisken 4 slätvar (en portionsfisk per person) 1 gul lök 1 morot 1 kvist selleri 5 lagerblad Persilja 3 dl vitt vin Skala löken samt moroten och skär det grovt. Lägg i långpanna tillsammans med selleribitar. Tillsätt persilja, lagerblad och vitt torrt vin. Skölj fisken och lägg…
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
En värmande och krämig soppa baserad på grönsaker, som sedan toppas av en härlig havskräftsstjärt. Ingredienser 1/2 blomkålshuvud 3 dl grädde från Hjordnära 3-4 dl kokvatten från blomkålen 2 msk kycklingfond 1 gul lök, hackas och steks i smör Salt Vitpeppar 1 dl hackad basilika 8 havskräftsstjärtar 8 stora basilikablad Smör Instruktioner Börja med att…
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
Ett entréshot eller kall liten soppa. Salladsfavoriten Caprese i soppform. Ingredienser 300 gram fullmogna söta tomater Salt Socker Svartpeppar 4 basilikablad 4 (mini)mozarella 4-6 msk olivolja Gör så här Riv tomaterna på ett rivjärn och pressa det hela genom en inte alltför finmaskig sil. Smaksätt tomatjuicen med olivolja, socker, salt och lite svartpeppar, som…
ungefär 9 år sedan - Inga kommentarer
Här kommer den goda fortsättningen på vår barnmat. Det är fler moment i denna rätt, men det blir riktigt gott för din älskling. Tomat- och kycklingpasta cirka 4 portioner 1 kycklingbröst 1 hackad gullök 2 klyftor vitlök, hackade 1 burk krossade tomater ½ kruka basilika 1+1 msk kycklingbuljong från flaska (sk Fond) 1 tsk paprikapulver…
ungefär 9 år sedan - 1 kommentar
Efter ett kräftfondskok valde jag att sätta samman en lite matigare soppa än de jag brukar göra. Med en hint av vitt vin, proppades den krämiga soppan med fasta potatisar, färsk gul lök och stora tärningar av laxfilé. 4 personer Fond Skal ifrån cirka 1 kg kräftor 1 morot 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 0,5…
ungefär 9 år sedan - 3 kommentarer
Enkelt, snyggt och fantastiskt gott. En perfekt lite munsbit som fungerar perfekt som förrätt eller ett matigt tilltugg. 4 personer Ingredienser 3-4 jordärtskockor 2-3 salladslökar 1,5 dl grädde 1 msk fiskfond (koncentrerad) Vitpeppar Salt 8 havskräftstjärtar Smör Gräslök Instruktioner Skala och koka skockorna. Mixa dessa tillsammans med hackad, salladslök, grädde, fond och vitpeppar samt…
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Efter en mycket god lördagslunch på Johan P, valde vi ett enkelt upplägg till kvällen. Det blev en tomatpasta med parmesan, oliver, chili och basilika. Mycket smak och ett bra komplement till en rejäl kalvkotlett. 3 personer Kött 3×250 gram kalvkotlett Svartpeppar Salt Smör Sätt ugnen på 170 grader. Stek köttet gyllenbrunt på båda sidor…
ungefär 7 år sedan
Enkelt och gott.