En riktigt bra och liten majskyckling, som är fantastikt god. Överraskande smidig rätt att laga och är samtidigt lite av det lilla extra om man bjuder till fest.

Majskyckling

4 personer

Fågel
4 kycklingar á 300 gram
2 dl ricotta
2,5 dl riven parmesanost
1 äggula
salt
peppar
citronolja

Tillbehör
4-6 morötter beroende av storlek
4-6 knipplökar
Färsk potatis
Smör
1 citron
Persilja

Instruktioner
Blanda ricotta, parmesanost, äggula, salt och peppar. Fyll kycklingarna med blandningen och olja in dom med citronolja, salta och peppra och
sätt in dom i ugnen, temperatur 150 grader, tills innertemperaturen är 84 grader på kallaste stället.

Under tiden koka potatisen och samtidigt så smörsteker du de skalade lökarna och morötterna under lock. Rör om då och då.

Servera med citron och persilja.

 

Att dricka till
En Torricella (nr 7179) passar utmärkt.