Senapstorsk från Uppåkra
Efter att ha kommit över den eftertraktade och goda senapen ifrån Uppåkra senap, så var det dags att röra till en välsmakande sås till den alltid trevliga torskryggen. Vi detta tillfälle valde vi den skånska varianten för att även få en fin struktur på såsen.
4 personer
Fisk
600 gram torskrygg
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning
Sås
1,5 msk skånsk senap från Uppåkra
Socker
2 msk fiskfond
3 dl grädde
Salt
Vitpeppar
2-3 kvistar dragon
Tillbehör
Färskpotatis
Färskpotatis
Gör följande
Sätt på den skrubbade potatisen och koka den.
Sätt på den skrubbade potatisen och koka den.
Krydda fisken och stek den lätt runt om i smör. Ta upp fisken och varmhåll i ugn (100 grader) under tiden såsen förbereds.
Häll grädde i stekpannan där fisken anrättats. Tillsätt skånsk senap, socker, fiskfond, salt och vitpeppar.
Viktigt att balansera vinägern i senapen med socker så du får en fin balans på såsen. Smaka av med mer fond vid behov.
Koka ner såsen till krämig konsistens.
Servera som på bilden med den kokta potatisen.
Att dricka till
Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris (nr 12105).
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/06/09 klockan 12:12, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Detta var riktigt gott!
ungefär 7 år sedan
Farsan har lovat att tillaga detta inom kort tid och då ska det betygsättas! Älska winndine.se & Uppåkra Senap!
ungefär 7 år sedan
Gott, Martin!
ungefär 7 år sedan
Detta var en sanslöst god sås. Maträtten är perfekt som festmåltid men även som en uppiffad vardagsrätt med kolsyrat vatten.
Bjuder du hem vänner och ersätter vattnet med Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris, har du en given högtidsstund.
ungefär 7 år sedan
Och, det går faktiskt bra med Grov senap också.
ungefär 7 år sedan
Då får vi allt se till att prova på det också.