Efter att ha kommit över den eftertraktade och goda senapen ifrån Uppåkra senap, så var det dags att röra till en välsmakande sås till den alltid trevliga torskryggen. Vi detta tillfälle valde vi den skånska varianten för att även få en fin struktur på såsen.

Uppåkrasenap till torsken


4 personer

Fisk
600 gram torskrygg
Salt
Vitpeppar
Smör till stekning

Sås
Socker
2 msk fiskfond
3 dl grädde
Salt
Vitpeppar
2-3 kvistar dragon
Tillbehör
Färskpotatis
Torskrygg med senapssås
Gör följande
Sätt  på den skrubbade potatisen och koka den.
Krydda fisken och stek den lätt runt om i smör. Ta upp fisken och varmhåll i ugn (100 grader) under tiden såsen förbereds.
Häll grädde i stekpannan där fisken anrättats. Tillsätt skånsk senap, socker, fiskfond, salt och vitpeppar.
Viktigt att balansera vinägern i senapen med socker så du får en fin balans på såsen. Smaka av med mer fond vid behov.
Koka ner såsen till krämig konsistens.
Servera som på bilden med den kokta potatisen.

 

Att dricka till
Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris (nr 12105).