Gott igen med torskrygg. Som tillbehör denna gång, blir det smakrika tomater och späzle. Enkelt och gott i vanlig ordning.

Skreitorsk

4 personer


Fisken
4 bitar torsk à 150 gram
salt
peppar
smör
örtolja (se tidigare recept)


Tillbehör
30-40 körsbärstomater, torkas i ugn i halvor
1 mellanstor zucchini
1,5 dl riven parmesanost
Olivolja av god kvalitet med stro pepprighet
Salt
Socker

Späzle, dosering enligt förpackning

Gör så här
Börja med att torka tomaterna. Sätt ugnen på 100 grader. Dela tomaterna, sockra och salta dem lätt. Lägg på bakplåtspapper sätt in i ugnen 1-2 timmar.
Håll koll. Skrapa ner tomaterna i en gryta och häll på 2 msk olivolja, sätt åt sidan.

Stek torsken och kör den klart i ugnen (55 grader innertemperatur och 150 i ugnen).

Under tiden kokas späzlen.

Skär zucchinin i tändstickor. När du häller av vattnet från spätzlen, hälls den på zucchinin och låt stå i 3 minuter och häll sedan av.

Blanda ner zucchinin i spätzlen häll på lite olivolja.

Lägg upp på varma tallrikar, lägg tomaterna runt spätzlen, på med torsken, örtoljan och parmesanosten.

Att dricka till
En oekad chardonnay passar bra.