Denna rätten fick verkligen smaklökarna att studsa till av glädje. Kokosmjölk, koriander, chili och fin grillad gös, gjorde denna middag till en riktig höjdare. Måste lagas!

Grillad gös med kokosris

4 personer

Fisken
500 gram gösfilé
2 msk soya
4-6 msk olivolja
1 msk fisksås
5 cm finhackad ingefära
1 röd pepparfrukt
1 dm finskuren purjolök
1 msk flytande honung
1 msk Oystersauce

Blanda allt och lägg i fiskbitarna och låt det hela marinera i 2 timmar.

 

Chilimarinerad gös till grillen

Riset
1 1/2 dl jasminris
1 lök
1 röd pepparfrukt
1 kruka koriander
1 liten burk koksmjölk
1 msk finskfond

Hacka en lök fint och stek den i lite olja. Tillsätt riset och cirka 2 1/2 dl vatten.
Hacka pepparfrukten fint.
När vattnet kokat bort tillsätt pepparfrukten och kokosmjölken. Tillsätt fiskfonden och eventuellt lite salt. Rör om så att riset torkar ut lite.

Grilla under fisken under tiden riset kokar.

Servera riset med klippt koriander och den nygrillade fisken.

Att dricka till
En Riesling från Alsace passar fint.