Kalvkotlett med små squash och citron
Äntligen hemma i Toscana. Dags för en efterlängtad semester fylld av mat och dryck. En av de första rätterna som jag slängde ihop här nere blev en kalvkotlett som smaksattes med citron och lite vitt vin.
4 personer
Ingredienser
4 kavlkoteletter
Salt
Peppar
1,5 dl vitt vin
1 citron
1 vitlöksklyft
10 blad salvia
8 st små squash (8-10 cm långa)
Olivolja
Instruktioner
Skivar squashen i 2 centimeter tjocka skivor. Salta och stek i olivaolja tillsammans 4 finstrimlade salviablad. Hålla varma.
Salta samt peppra kalvkotletterna och stek dem i olivolja. Strö över sönderrivna salviablad och vrid en citronhalva i pannan.
Servera enligt bild samt ringla lite olivolja över det hela.
Att dricka till
En oekad Chardonnay
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/07/06 klockan 11:55, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Svårt att få tag på bra kalv i Sverige det gäller att passa på.