Lammlägg med rostad potatis
En fantastiskt god anrättning på urbenad lammlägg. Sältan ifrån sardeller gör sig bra ihop med persiljan som tillsammans smaksätter hela lammbiten.
6 personer
Köttet
1 lammlägg (urbenat)
1 kruka persilja
14 sardellfiléer
Salt
Peppar
Cinzano rosé
Tillbehör
600 gram potatis
Salt
Peppar
Rosmarin/Timjan/Salvia
Olivolja
Gör följande
Peppra köttet på båda sidor. Fyll läggen med sardeller och persilja. Rulla ihop det hela och knytihop (använd bomulstråd). Salta utsidan.
Stek läggen runt om i olivolja. Lägg i en ugnssäker panna och häll över Cinzano. Kör klart i ugn (180 grader) tills innertemperaturen är 65 grader.
Skär potatisen i centimetertjocka skivor. Lägg i en ugnssäkerform, blanda ner olivolja och strö över kryddorna. Sätt in i ugn på 180 grader, i cirka 45 minuter.
Att dricka till
En Chianti Classico, Villa Caffagio.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/07/08 klockan 07:25, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Världsklass