En fantastiskt god anrättning på urbenad lammlägg. Sältan ifrån sardeller gör sig bra ihop med persiljan som  tillsammans smaksätter hela lammbiten.

Lammlägg och rostad potatis

6 personer

Köttet
1 lammlägg (urbenat)
1 kruka persilja
14 sardellfiléer
Salt
Peppar
Cinzano rosé

Tillbehör
600 gram potatis
Salt
Peppar
Rosmarin/Timjan/Salvia
Olivolja

Lammlägg

Gör följande
Peppra köttet på båda sidor. Fyll läggen med sardeller och persilja. Rulla ihop det hela och knytihop (använd bomulstråd). Salta utsidan.
Stek läggen runt om i olivolja. Lägg i en ugnssäker panna och häll över Cinzano. Kör klart i ugn (180 grader) tills innertemperaturen är 65 grader.

Skär potatisen i centimetertjocka skivor. Lägg i en ugnssäkerform, blanda ner olivolja och strö över kryddorna. Sätt in i ugn på 180 grader, i cirka 45 minuter.

Rostad potatis

Att dricka till
En Chianti Classico, Villa Caffagio.