105-copy
Nära byn Castelnuovo Berardenga, i Toscana, ligger gården Pacina.
På denna historiska mark producerar Giovanna och Stefano sina viner i harmoni med naturen och jobbar biodynamiskt. Vinerna filtreras inte alls och smaken från druvorna bevaras då bäst och därför finns det nästan alltid fällning i flaskorna. Man bör tänka på att ställa dem upp ett par timmar före servering så att fällningen sjunker till botten av flaskan.

Deras Pacina 2009, Toscana IGT, 12 Euro, görs på de bästa druvorna (Sangiovese) och har en god kärvhet av körsbärskärna och bäriga toner av mörka körsbär med fina fattoner. Kan, under rätt förutsättningar, lagras i uppåt 15 år om man vill, eller drickas direkt till lammlägg efter att ha dekanterats ett par timmar före servering.

La Malena Syrah, Toscana IGT, 16,50 Euro, är en kraftigare historia som bjuder på mörka bär med en god örtighet. Bjud till grillad entrecôte med en krallig rödvinssky eller en bit parmesanost.

2011 La Rosa di Pacina, Toscana IGT, 8 Euro, bjuder på röda vinbär och en fin friskhet! Drick lätt kyld till örtkyckling eller italiensk getost, Pecorino.

Åk på ett besök. Jag lovar er naturliga och goda viner!

Adress:

Azienda Agricola Pacina DI Giovanna Tiezzi Borsa località Pacina.
53019 Castelnuovo Berardenga
Telefon:
+39 335 6657 449
Mail:
pacinatiezzi@gmail.com
www.pacina.it
018003-copy