En fantastisk god liten anrättning. Zucchinin är plockad i det egna trädgårdslandet mitt i Toscana. Helt underbart gott med andra ord.

Zucchinirisotto

4 personer
Ingredienser
2 dl Carnaroliris
7-10 dl kycklingbuljong
50 gram smör
2,5 dl Parmesanost
12-20 blommor
2 små zucchini
1 färsk lök
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här
(Blommor kan vara svåra att få tag på då kan man utesluta dessa, ett alternativ är att odla själv.)
Hacka löken och fräs i olja. Tillsätt ris och låt det steka med någon minut. Använd varm buljong och späd med den i omgångar. Rör om så det inte fastnar i bottnen.
Riv ost och sätt åt sidan. Tärna zucchinin och sätt åt sidan.
När riset börjar bli al dente, tillsätt smör samt ost och rör om. Krämig konsistens eller lite lösare.
Rör ner de ansade blommorna tillsammans med den tärnade zucchinin. Låt dra i fem minuter och servera därefter genast.
Att dricka till
En italiensk Chardonnay utan ek passar fint.