Kantarell och whiskey till entrecôten
Möllevångstorget är fantastiskt på sommarens lördagar. Massvis med grönsaker, frukt och svamp. Denna gång blev det salladslök, potatis och kantareller som fick komplettera den whiskeysmakande entrecôten.
4 personer
Ingredienser
4 x 200 gram entrecôte
1-2 dl single malt whiskey
1 msk koncentrerad kalvfond
Salt
Svartpeppar
12-16 potatisar
1 dl vispgrädde
1 ägg
Salt
25-50 gram smör
2-3 hg kantareller
1-2 salladslökar
Gör så här
Potatismos enligt tidigare recept.
Stek svampen i smör. Salta och peppra.
Skiva salladslöken tunnt.
Stek köttet i smör. Salta och peppra. Häll på whiskey och smaka av med fond.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Adam den 2013/08/05 klockan 10:27, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 5 år sedan
Ser gott ut.