Stekt torkrygg med gräddstuvad spetskål
Äntligen kommer här ännu en god torskrygg med en krämigstuvning och sås. Smidigt och fantastiskt smaskigt.
Fisken
750 g Norsk Torskfilé
3 msk smör
0,5 st citron
Såsen
3 st äggula
2 dl fiskbuljong
2 dl grädde
2 msk dragon, färsk hackad
1 knivsudd nejlika
Salt och peppar
Spetskålen
1 spetskålshuvud
2 färska knipplökar
smör
2 l grädde
salt
peppar
Gör följande
Salta och peppra fisken, stek i smör. Kör färdigt i ugnen (150 grader) tills innertemperaturen är 55 grader.
Skiva löken och kålen fint. Stek i smör, tillsätt grädden samt salta och peppra. Låt det hela koka tills kålen är kokt.
Häll grädde och buljong i en gryta och koka cirka 15 minuter, tills viss simmighet råder. Tillsätt dragon och nejlika. Smaka av med salt, peppar och eventuellt med lite koncentrerad fiskfond.
Ta grytan från värmen och vispa ner äggulorna. Sätt tillbaka på svag värme och vispa tills såsen reder sig. Koka inte.
Servera som på bilden med en lite kvist dragon
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av admin den 2013/08/22 klockan 10:11, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Yess, nu vet jag vad jag ska laga på mitt savoykålshuvud! Mot affären för att lägga vantarna på fina fisken…
ungefär 7 år sedan
Ser fram mot att få smaka.
ungefär 7 år sedan
jag är från onsala och vi har spetskål i vårat land som jag har grävt för 2 år sedan. detta kommer bli den bästa måltiden med mina råvaror.
tack på förhand och hoppas maten smakar
jocke