En fin liten rätt, med vacker färg och fantastisk smak. Milt och mört kött i kombination med härlig rödbeta.

Lamm med rödbeta

4 personer

Ingredienser
400 gram lammytterfilé
6 stora kvistar timjan
4 stora rödbetor
6 anjovisfiléer eller efter smak
4 msk spad
2 dl röd Vermouth i detta fallet Noilly Prat
Salt
Svartpeppar
En klick smör till såsen

Instruktionen
Sätt in rödbetorna i ugnen (200 grader) i cirka 40 minuter. Håll koll!
Mot slutet av tiden, steks filén i smör så den får en fin yta. Tillsätt Vermouth och ett par kvistar timjan. Lägg i anjovis och lite spad. Koka tills filén är klar, men rosa inuti. Ta upp filén och låt den vila några minuter.
Sila av såsen. Red såsen med en smörklick och servera som på bilden.

Att dricka till
Drick en Cote du Rhone till.