Lamm med ugnsbakade rödbetor
En fin liten rätt, med vacker färg och fantastisk smak. Milt och mört kött i kombination med härlig rödbeta.
4 personer
Ingredienser
400 gram lammytterfilé
6 stora kvistar timjan
4 stora rödbetor
6 anjovisfiléer eller efter smak
4 msk spad
2 dl röd Vermouth i detta fallet Noilly Prat
Salt
Svartpeppar
En klick smör till såsen
Instruktionen
Sätt in rödbetorna i ugnen (200 grader) i cirka 40 minuter. Håll koll!
Mot slutet av tiden, steks filén i smör så den får en fin yta. Tillsätt Vermouth och ett par kvistar timjan. Lägg i anjovis och lite spad. Koka tills filén är klar, men rosa inuti. Ta upp filén och låt den vila några minuter.
Sila av såsen. Red såsen med en smörklick och servera som på bilden.
Att dricka till
Drick en Cote du Rhone till.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/08/27 klockan 09:54, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Spännande sås!