En mäktig höstgryta gjord med tomatbas och färsk lax. Fina färger och värmande på samma gång.

Tomatkokt lax

4 personer

Lax
500 gram laxfilé
20 svarta oliver
20 söta små tomater
3 kvistar timjan
1 stjälk selleri
3 dl tomatjuice
3 dl vitt vin
2 färska lökar
10 svartpepparkorn
2 msk honung
1 msk salt

Ris
2,5 dl jasminris
5 dl vatten
1,5 dl kokosmjölk

Laxen
Skala och stek löken och den skivade sellerin i olivolja, tillsätt tomatjuice, salt, svartpeppar, honung och vitt vin samt timjanskvistarna.
Låt det hela koka ner till 2/3 delar. Sätt åt sidan.
Tärna laxen i 2*2 cm kuber.

Riset
Koka riset i vattnet tills det börjar bli klart tillsätt då kokosmjölken.

Under tiden tillsätt laxen i tomatsåsen, de små tomaterna som man kryssar och de svarta oliverna, koka i cirka tio minuter.

Lägg upp riset och häll sås och lax över.

Att dricka till
Riesling från Alsace.