Tomatkokt lax med svarta oliver
En mäktig höstgryta gjord med tomatbas och färsk lax. Fina färger och värmande på samma gång.
4 personer
Lax
500 gram laxfilé
20 svarta oliver
20 söta små tomater
3 kvistar timjan
1 stjälk selleri
3 dl tomatjuice
3 dl vitt vin
2 färska lökar
10 svartpepparkorn
2 msk honung
1 msk salt
Ris
2,5 dl jasminris
5 dl vatten
1,5 dl kokosmjölk
Laxen
Skala och stek löken och den skivade sellerin i olivolja, tillsätt tomatjuice, salt, svartpeppar, honung och vitt vin samt timjanskvistarna.
Låt det hela koka ner till 2/3 delar. Sätt åt sidan.
Tärna laxen i 2*2 cm kuber.
Riset
Koka riset i vattnet tills det börjar bli klart tillsätt då kokosmjölken.
Under tiden tillsätt laxen i tomatsåsen, de små tomaterna som man kryssar och de svarta oliverna, koka i cirka tio minuter.
Lägg upp riset och häll sås och lax över.
Att dricka till
Riesling från Alsace.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/09/08 klockan 08:41, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
En rätt för alla laxfantaster