Äntligen en god gös till på sidan. Kantareller och skärbönor är ett perfekt tillbehör till den fina fisken. En välsmakande rätt en ruskig höstdag.

Gös med kantarell

4 portioner

Fisk
600 gram gösfilé
Salt
Vitpeppar
Smör till stekningen

Sås
1 liter kantareller
1 lök
Salt
Peppar
Socker
3 dl grädde
4 skivor grevéost
1 tsk kantarellfond

Bönor
300 gram skärbönor

Såsen
Hacka löken och stek i smör med lite socker. Tillsätt hackade kantareller och låt vattnet evaporera.
Salta och peppra efter smak och tillsätt grädden. Skiva i lite ost och smaka av med fond. Sätt åt sidan.

Bönorna
Koka bönorna i vatten.

Fisken
Stek under tiden gösen. (Det brukar finnas en bensträng som man bör skära bort, genom att ”byxa” filéen.)
Salt och vitpeppar på.

Servera som på bilden med en klick smör på bönorna.