Stekt gös med kantarellsås
Äntligen en god gös till på sidan. Kantareller och skärbönor är ett perfekt tillbehör till den fina fisken. En välsmakande rätt en ruskig höstdag.
4 portioner
Fisk
600 gram gösfilé
Salt
Vitpeppar
Smör till stekningen
Sås
1 liter kantareller
1 lök
Salt
Peppar
Socker
3 dl grädde
4 skivor grevéost
1 tsk kantarellfond
Bönor
300 gram skärbönor
Såsen
Hacka löken och stek i smör med lite socker. Tillsätt hackade kantareller och låt vattnet evaporera.
Salta och peppra efter smak och tillsätt grädden. Skiva i lite ost och smaka av med fond. Sätt åt sidan.
Bönorna
Koka bönorna i vatten.
Fisken
Stek under tiden gösen. (Det brukar finnas en bensträng som man bör skära bort, genom att ”byxa” filéen.)
Salt och vitpeppar på.
Servera som på bilden med en klick smör på bönorna.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/09/26 klockan 08:21, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 5 år sedan
Låter gött!