Äntligen ännu en efterrätt här på sidan. Goda hallon med smak av mynta och lime, som serveras med en kula vaniljglass.

Halloncoulis

4 portioner

Ingredienser
500 gram hallon
1 lime
2 krukor färsk mynta
1 dl florsocker
1/2 dl iskallt vatten

Vaniljglass

Instruktioner
Riv skalet av en lime och pressa ur saften. Spara resterna.

Plocka bladen från myntan och hacka hälften fint. Spara fyra kvistar till dekoration.
Lägg den hackade myntan på en tallrik.

Stryk resten av limen på fyra vackra glas och doppa glaset i myntahacket.

Mixa resterande mynta med florsocker, hallon, vatten, limesaft och limeskal, tills det fått en fin konsistens.

Fördela coulisen i de fyra glasen och lägg i en kula vaniljglass samt dekorera med myntakvisten.

Att dricka till
Hafner Beerenauslese Cuvée 2009, nr 4233.