Halloncoulis med mynta och vaniljglass
Äntligen ännu en efterrätt här på sidan. Goda hallon med smak av mynta och lime, som serveras med en kula vaniljglass.
4 portioner
Ingredienser
500 gram hallon
1 lime
2 krukor färsk mynta
1 dl florsocker
1/2 dl iskallt vatten
Vaniljglass
Instruktioner
Riv skalet av en lime och pressa ur saften. Spara resterna.
Plocka bladen från myntan och hacka hälften fint. Spara fyra kvistar till dekoration.
Lägg den hackade myntan på en tallrik.
Stryk resten av limen på fyra vackra glas och doppa glaset i myntahacket.
Mixa resterande mynta med florsocker, hallon, vatten, limesaft och limeskal, tills det fått en fin konsistens.
Fördela coulisen i de fyra glasen och lägg i en kula vaniljglass samt dekorera med myntakvisten.
Att dricka till
Hafner Beerenauslese Cuvée 2009, nr 4233.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/10/02 klockan 09:00, och ligger i kategorin Dessert, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |