En krämig risotto med morötter som inte gör någon besviken. Med en god brytning av rostade nötter, är denna komposition en riktigt trevlig hösträtt.

Morotsrisotto

4 personer

Ingredienser
1 schalottenlök
2-3 morötter
50 gram smör
2,5 dl riven parmesanost
2 dl Carnaroliris
1 liter kycklingfond
1 dl vitt vin
1 dl hasselnötter utan skal
Svartpeppar
Körvel

Instruktioner
Skala och dela morötterna. Koka tills de är mjuka. Mixa med lite buljong och smör. Sätt åt sidan.

Skala och hacka löken. Stek i smör och tillsätt riset. Späd därefter med vinet och buljongen i omgångar. Koka tills riset är al dente.
När riset är klart tillsätt morotspurén och den rivna osten, avsluta med lite svartpeppar.

Rosta under tiden nötterna i en stekpanna. Hacka och sätt åt sidan.

Lägg upp och strö hackade nötter över samt dekorera med körvel.

Att dricka till
Vi drack en Viogner från Mc Mannis USA.