Vaktel med hallonsås
Små späda fåglar och söta bär. Lite lyxigt och lite pilligt, men framförallt gott.
4 personer
Ingredienser
4 vaktlar
1 förpackning hallon, cirka 3-4 dl
Kycklingfond koncentrerad efter smak
1/2 dl Marsalavin
Salt
Svartpeppar
4 stora timjankvistar
Smör
Gör så här
Börja med att koka polentan (recept på förpackningen) och smaksätt mjölken med rosmarin.
Salta och peppra vaktlarna. Stuffera dom med timjan och stek i smör runt om så de får fin yta.
Häll i hallonen, vinet och fond. Låt det koka samman tills vakteln är klar. (Bryt i ett ben för att kontrollera så den är klar.)
Smaka av med salt och peppar vid behov.
Servera som på bilden.
Att dricka till
Ett trevligt rött från Cahors av druvan Malbec.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2013/11/01 klockan 06:01, och ligger i kategorin Fågel, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 7 år sedan
Riktigt gott.
ungefär 7 år sedan
Ser bra ut.