Rejäla kotletter av lamm med potatis, svamp och tomat, mättar fantastiskt bra. Många goda smaker som gör sig bra tillsammans och bidrar till en komplett rätt, som fungerar riktigt väl på egen hand.

 Lammkotlett

4 portioner

Ingredienser
4 kotletter
200 gram svamp, KarlJohan
6 medelstora tomater
smör
400 gram fast potatis, rivna på den grova sidan av rivjärnet
1 gul lök finstrimlad
1 vitlöksklyfta finhackad
1 lagerblad
200 gram pancetta, tärnad
1 dl vitt vin
200 gram vällagrad Gruyèreost grovt riven.

Karljohan

Instruktioner
Börja med att skiva och steka svampen i smör. Salta och peppra. Sätt åt sidan.

Sätt ugnen på 180 grader och smöra 4 formar. Skala potatisen och riv den. Stek löken, vitlöken, pancettan och lagerbladet i smör till fin färg. Tillsätt vinet och koka ner det hela. Rör ner potatisen och ta bort lagerbladet. Rör ner osten. Häll ner röran i formarna och sätt in i ugnen.

Stek de saltade och pepprade kotletterna till de är medium rare. Ta upp och håll varma. Tillsätt de klyftade tomaterna.
Värm svampen, ta ut potatisnesten och servera som på bilden.

Att dricka till
En ypperlig Piemontesare till.