Krämig ostsås med ett givet tillbehör till den vita fisken, nämligen spenat. FIn spätta i en god rätt med många milda smaker.

Rödspätta

4 personer

Sås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl grädde
Salt
Socker
Vitpeppar
Riven muskot

Fisk
Smör till formen
Salt
Vitpeppar
Smör på fisken

Spenat
1 liten färsk lök
Smör
Vitpeppar
Socker
Salt
Muskot, riven

Såsen
Smält smör i en gryta. Tillsätt mjöl och rör på låg värme. Tillsätt mjölk samt grädde och rör till lagom konsistens. Krydda och smaka av.
Tillsätt vätskan från spenaten.

Fisken
Lägg ut filéerna och krydda dessa. Rulla dem och lägg i den smörade formen. Sätt åt sidan.

Spenaten
Hacka löken och stek i smör på låg värme. Tillsätt den sköljda spenaten.
Koka samman och krydda efter smak. Häll överbliven vätska i såsen.

Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen. 170 grader i cirka 30 minuter. Avsluta med grill för att få fin färg.

Servera med kokt potatis och en dillkvist.

Att dricka till
En Chablis