Då är julen snart här, så hög tid att prova ett riktigt gott julskinke-recept. Gott, enkelt och ett fantastiskt pålägg tillsammans med en riktigt god senap. Personligen föredrar jag numera de tre fina sorterna ifrån Uppåkra senap. Släng ihop alltsammans på en vanlig knäckemacka och julkänslan infinner sig på ett litet kick.

Grilljerad julskinka

Ingredienser
1 saltad skinka
2 gula lökar
1 morot
3 lagerblad
10 vitpepparkorn
Gör så här
Lägg skinkan i en gryta. Häll på vatten så det täcker.
Lägg i gul lökar, skalade och grovskurna. En bit purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn. Koka i en timma per kilo skinka.
När koktiden är förbi, tas skinkan upp. Låt den svalan något. Ta av eventuellt nät.

 

Knäcke med julskina och Uppåkra senap

Nu till grilljeringen

Ingredienser
4 msk senap (Grov ifrån Uppåkra)
2 äggulor
3 msk ströbröd
Eventuellt lite vatten att späda ut med
Gör så här
Balnda ingredienserna. Smeta in skinkan med röran och sätt in i ugn 250 grader med grillen på.
Håll koll så du inte bränner,
Ta ut skinkan när färgen är gyllenbrun och låt den svalna. Dekorera med kryddnejlika om så önskas.

 

Dags att provsmaka!