Goda julklappar från svensk landsbygd till din dörr!
Vad ger man till den som har allt?
Ni som läser våra tips, recept och smakliga råd är ju givetvis ett intresse för mat och dryck och därför vill jag slå ett slag för delikatesskassen.se.
Företaget drivs av Agnes Johansson och hennes mamma Pia Fohlin som bor idylliskt på den östgötska landsbygden i det lilla samhället Godegård i närheten av Motala.
De tillverkar fantastiskt goda sylter, kolor, vinäger och oljor på hantverksmässigt vis enligt gammaldags tradition. Agnes tycker att man bör värna om den svenska landsbygden, dess råvaror och vill bevara det handgjorda och småskaliga. ”Vi får inte glömma bort våra egna råvaror som vi har i Sverige. Vi är många eldsjälar runtom i landet som jobbar för att erbjuda våra kunder det allra bästa med smakrika och spännande produkter!” säger hon med eftertryck. ”Vi har därför också valt att inte bara sälja våra egna produkter utan har också handplockat det bästa från andra gårdsproducenter i närheten av oss”.
Vi på winendine tycker mycket om alla Börslyckes produkter därför att de är gjorda för hand enligt gammal tradition men också för att det känns så nytt och nytänkande!
Vi vill slå ett extra slag för deras Jordgubbs och Rabarbermarmelad som går perfekt till syrliga getostar eller varför inte på den rostade frukostmackan.
Julmarmeladen är något verkligt speciellt där smaken av punsch bryter fint mot fräscha äpplen och saffran. Passar fint till lagrad hårdost eller en bit vällagrad engelsk Stilton. Köp en ask Saffranskola och en Pepparkakskola så är du hemma när du ska njuta av julgotterna!
Julklappar till de du tycker om hittar du enkelt på deras sida med Juklappar. Färdiga gourmet-paket med allehanda godsaker till just den som har allt!
Perfekt är också att det normalt bara tar två dagar från det att du beställer fram tills att du har det du beställt vid din ytterdörr!
Glöm inte att njuta hela julen och en bra bit i på det nya året.
GOD JUL från oss till er!
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2013/12/11 klockan 05:25, och ligger i kategorin Mat, Producenter. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
Inga trackbacks ännu.

3 x sill till jul
ungefär 7 år sedan - 1 kommentar
Goda sillrecept som passar lika bra vid jul som det gjorde i somras. Tre fina inläggningar i form av kaviar, senap och den klassiska inlagd sill. Inlagd sill 4 filéer, Abbas inläggningssill alt 5-minuterssill 1 rödlök, tunnt skivad 1 morot 10 kryddpeppar korn Skär sillen i bitar, skala löken och skiva den, krossa pepparen lätt.…

Griljerad julskinka
ungefär 7 år sedan - 2 kommentarer
Då är julen snart här, så hög tid att prova ett riktigt gott julskinke-recept. Gott, enkelt och ett fantastiskt pålägg tillsammans med en riktigt god senap. Personligen föredrar jag numera de tre fina sorterna ifrån Uppåkra senap. Släng ihop alltsammans på en vanlig knäckemacka och julkänslan infinner sig på ett litet kick. Ingredienser 1 saltad…

Bryssel- och rödkål – Två färgglada tillbehör
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
Här kommer två fina varianter av julklassikerna rödkål och brysselkål, tillagade av min kära mor. Dessa rätter passar inte bara utmärkt i juldagarna, utan är även givna tillbehör året om. Så varför inte pröva dem till köttet på nyår. 4 personer Rödkål 1/2 litet rödkålshuvud 2 stycken äpplen 1,5 dl creme fraiche 0,5 dl majonnäs…

Tomtegröt, dan före dan
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
Julen står för dörren och det är hög tid att göra sig väl med tomten. Gröten måste kokas och ställas ut så att han kan äta sig mätt och go. Dessutom brukar det ju även räcka till oss under juldagarna. Så det var bara för mor att ställa sig i köket och leverera en av…

Julskinka – Kajsa Wargs kryddskinka
ungefär 8 år sedan - 4 kommentarer
Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan. Kött 3 kg skinka Kryddor 3 tsk kryddpeppar 2 tsk hela nejlikor 2 tsk mejram 1 tsk timjan 2 tsk rosmarin 8-9 lagerblad Tillbehör Aluminiumfolie Gör följande Sätt ugnen…

Julstök med glögg och bak
ungefär 8 år sedan - 1 kommentar
Tredje advent har redan passerat och köket doftar allt som oftast av både glögg och varma lussebullar på kvällarna. Förra årets glögg har fått lagra till sig och har nu en något rundare smak. Lussekatter och pepparkakor är givna tillbehör för de allra flesta och så även för mig. Förutom glögg, pepparkakor och lussekatter…

Jordgubbsrisotto med balsamvinäger
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
Krämigt, fräscht och fruktigt. Här kommer min version av jordgubbsrisotto. 4 personer Ingrediernser 2 dl carnaroliris 5-8 dl kyckling eller grönsaksbuljong 400 gram jordgubbar 50-100 gram smör 2 dl riven parmesanost 1 schalottenlök Smör till stekningen Mynta till dekor Balsamvinäger (god kvalitet 10-15 år) Gör följande Hacka löken fint och stek på låg värme i…

Hallon- och rabarberpaj
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
Ytterligare en somrig efterrätt som fungerar utmärkt till en svalkande vaniljglasskula. Rabarber kombineras med hallon i ett välbakat pajskal och skapar en av sommarens goda smakminnen. 6-8 personer Skalet 3 dl vetemjöl 1 dl florsocker Rivet skal av 1/2 citron 100 gram kallt smör, osaltat 1 äggula 1 km salt 1 tsk kallt vatten Fyllningen500…

Ingefärsrabarber med rostad mandel
ungefär 8 år sedan - 3 kommentarer
En riktigt smarrig sommardessert som blandar syra och sötma. Lätt att tillreda denna efterrätt som blandar varmt och kallt. Rabarber 250 gram rabarber 25 gram smör 1/2 dl strösocker 1 tumstor bit färsk ingefära Till serveringen 3-4 msk rostad flagad mandel. Rostas i en varm stekpanna. Vaniljglass (vi körde på Hägendass) Gör följande Skär rabarberna…

Rabarberkompott med vaniljkräm och crumble
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
Denna komposition blev kvällens efterrätt, då jag firade min födelsedag med släkten. En god och lättförbered dessert som föll samtliga i smaken. Efterrätten är gjord och serverad av min kära mor. Crumble 3 dl vetemjöl 150 gram smör 1 dl strösocker 2 msk muskovadosocker 1 tsk vaniljsocker 2 msk potatismjöl/maizena Instruktioner Blanda alla torra…
ungefär 7 år sedan
Ser trevligt ut.