Till fyra portioner behöver du:
500 gram oskalade räkor
1 gul lök
1 morot
1 stjälk selleri
600 gram tomater, små söta.
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 röd pepparfrukt
4 dl vitt vin
VattenBörja med fonden.

Skala räkorna (spar räkskalen) och sätt in dessa i kylen.
Hacka löken, skala moroten samt dela den och sellerin. Stek i smör. Hacka pepparfrukten, beroende på hur stark du vill ha såsen ta med lite eller inga frön. Tillsätt räkskalen och häll på vin och vatten så det täcker skalen. Koka i 30 minuter.
Sila buljongen och tillsätt  tomatpurén, koka ner buljongen så den har en kraftig smak.
Kvarta tomaterna och lägg dessa i buljongen, koka i ungefär 15 minuter. Mixa det hela med en stav. Såsen ska vara krämig om inte koka ner den något.
Tillsätt räkorna precis före serveringen. Koka under tiden pastan. Servera med finskuren persilja.
Drick en 2012 Verdicchio de Matelica, Bisci, Marche, Italien, 121 kronor, Sn: 2264 till din goda pastarätt.
Recept och foto: Peter Ström