Köttet:
Cirka 300 gram biff, rensad från allt fett.
4 vårlökar
4 msk kapris, helst den saltade, skölj bort saltet.
Ruccola efter smak
Såsen:
400 gram tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
salt
socker
svartpeppar
Börja med såsen.
Hacka löken och stek den i olja, tillsätt pressad vitlök och de delade tomaterna. Koka i ungefär 15 minuter.
Mixa tomaterna och pressa igenom en sil. Häll såsen i en gryta och tillsätt tomatpuré, smaka av med socker, salt och svartpeppar, koka ner såsen tills den är krämig.
Såsen ska en en söt/salt smak.Mal köttet hemma i egen kvar eller be din slaktare gör det åt dig.
Lägg upp som på bilden.
Servera en: 2012 Irony Pinot Noir, Life’s Strange Twists Wine Co, Sonoma County, Russian River,USA, 141 kronor, Sn: 6694
Recept och foto: Peter Ström