500 gram fin fläskfilé (Köp svensk, gärna eko. Den är godare).
Salt
Svartpeppar
Smör

1 blomkålshuvud
200 gr tallegio
Salt
Vitpeppar

20 champinjoner
1 vitlöksklyfta
Smör
Timjan

Koka blomkålen i cirka 8 minuter, ta ut och dela i mindre bitar och lägg i en smörad form, täck med Tallegio, gratinera till osten har fått en yta.
Temperatur 180 grader.

Stek filén i smör efter att du saltat och pepprat den, sätt in i ugnen 150 grader tills innertemperaturen är 60 grader, ta ut den och låt den vila i aluminiumfolie cirka 10 minuter.

Kvarta champinjonerna och stek dem i smör tillsammans med peppar och salt samt en pressad vitlöksklyfta på lite över medelvärme.

Rosta skinkan i micron på lite hushållspapper, cirka 2 minuter tills krispig.

Servera som på bilden med en god italienare. Vi dricker härliga 2010 Caccia Al Piano, Ruit Hora, Bolgheri, Tocana, Italien, 141 kronor, Sn: 2842.

 

Recept och foto: Peter Ström