Fläskfilé av Iberico-gris samt Taleggiogratinerad blomkål
500 gram fin fläskfilé (Köp svensk, gärna eko. Den är godare).
Salt
Svartpeppar
Smör
1 blomkålshuvud
200 gr tallegio
Salt
Vitpeppar
20 champinjoner
1 vitlöksklyfta
Smör
Timjan
Koka blomkålen i cirka 8 minuter, ta ut och dela i mindre bitar och lägg i en smörad form, täck med Tallegio, gratinera till osten har fått en yta.
Temperatur 180 grader.
Stek filén i smör efter att du saltat och pepprat den, sätt in i ugnen 150 grader tills innertemperaturen är 60 grader, ta ut den och låt den vila i aluminiumfolie cirka 10 minuter.
Kvarta champinjonerna och stek dem i smör tillsammans med peppar och salt samt en pressad vitlöksklyfta på lite över medelvärme.
Rosta skinkan i micron på lite hushållspapper, cirka 2 minuter tills krispig.
Servera som på bilden med en god italienare. Vi dricker härliga 2010 Caccia Al Piano, Ruit Hora, Bolgheri, Tocana, Italien, 141 kronor, Sn: 2842.
Recept och foto: Peter Ström
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2014/02/03 klockan 11:04, och ligger i kategorin Kött, Mat, Ost. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 5 år sedan
JAA! älskar att du även visar lite recept där potatis/pasta/ris är ersatt med andra goda alternativ. Hittade ett recept på ”linsotto med chevre” på röda linser istället för avorioris som bör testas snarast!
Hälsning från Dubai
ungefär 5 år sedan
Kul att höra och roligt att vi inspirerar Mimmi!