4 personer

Drygt ett halvt blomkålshuvud
8 stora pilgrimsmusslor
1/2 buljongtärning av fisk, ekologisk från Konsum
Smör
Svartpeppar
Salt
Timjan
1 1/2 dl grädde
Ett par skivor prosciutto

Börja med att koka blomkålen i vatten cirka 8 minuter, häll av vattnet och låt blomkålen ånga av.
Mixa blomkålsdelarna med grädden, buljongtärningen, salt och peppar. Smaka av.
Håll varm.

Micra Prosciutton i cirka två minuter – den ska vara krispig. Jag brukar lägga skinkan på hushållspapper som ligger på gallret.

Salta pilgrimsmusslorna med flingsalt, stek dem i smör på hög värme till att börja med, dra ner värmen.
Ungefär två minuter på var sida.

Servera med en klick blomkålsmos, de två musslorna det brynta smöret, timjan och smulad Prosciutto.

Lägg också lite krut på vinet; 2011 Riesling, Heimbourg, Alsace, Frankrike, 199 kronor, Sn: 94008.
Passa på! Fantastisk producent och tillfällig nyhet. Dvs att den finns under begränsad tid. Köp på dig ett par flaskor!

Recept och foto: Peter Ström