Kycklinglår Provencale
Kycklinggrytan:
8 kycklinglår med ben
250 gram körsbärstomater
20 centimeter purjolök
4 vitlöksklyftor
Ett 50-tal oliver, svarta
2 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong, lite koncentrerad
Salvia
Salt
Svartpeppar
1 msk tomatpuré
Potatisen:
4 – 5 tunnt skivade potatisar
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
Börja med att steka de saltade och pepprade låren tills ytan är fin.
Lägg låren i en gryta och häll över vin och buljong, tillsätt skivad purjolök, de halverade tomaterna, tomatpurén, vitlöken och salvian.
Mot slutet tillsätts de svarta oliverna så de blir varma.
Koka 45 minuter eller tills kycklingen är mör.
Om det blir för mycket vätska häll av den och koka ner den och häll tillbaka i grytan.
Under tiden skala och skiva potatisen, lägg i en oljad form eller liten stekpanna, kör en tre fyra lager med salt och peppar emellan, avsluta med ströbröd.
Sätt i i ugn 175-200 grader, håll koll på ytan.
Till detta dricker du en: 2012 Syrah, Gayda, Languedoc-Roussillon, Frankrike, Sn: 4599, 81 kronor
Recept och foto: Peter Ström
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2014/02/25 klockan 10:52, och ligger i kategorin Fågel, Mat, Pasta. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 6 år sedan
En perfekt variation på kyckling.