4 personer

3-4 rödbetor
3 msk kapris
2 ägg, hårdkokta
2 dl crème fraiche
Salt
Svartpeppar
4 bitar torskrygg
2 msk smör
Ca 0,5 dl olivolja
Hackad persilja
Salt
Vitpeppar

Börja med att koka rödbetorna och skala dessa när de svalnat, tärna.
Koka äggen och tärna dessa, blanda rödbetor med kapris och toppa med ägg i små cocotter, salt och peppar på, täck med ett lager crème fraiche.
I ugn 200 grader tills ytan är gyllene. Cirka 10-15 minuter.

Salta och peppra fisken och stek den i smör/olivoljeblandningen, tillsätt persilja och sätt in ugn tills innertemperaturen är 55 grader.

Servera med ett potatismos och persiljesmöret, se bild.

Drick 2011 Terrassen Pinot Noir, Loimer, Kamptal, Österrike, 141 kronor, Sn: 2875.

Recept: Peter Ström
Foto: Cecilia Petrini